Marique gaat verhuizen

17. 06. 11
posted by: Marique
Hits: 80

 

 

Groot nieuws, Ik verhuis met Marique, de ontwerpstudio naar een nieuwe plek. Een nieuwe inspirerende stek met ruimte voor ontwerp en fotografie in de studio. Verder kun je me nog altijd boeken voor fotografie op locatie, bruidsfotografie, videografie, websites en nog veel meer. Zoals jullie van mij gewend zijn werk ik samen met andere mensen met ieder hun eigen specialisme zoals tekstschrijvers en web bouwers. 

Tot eind augustus ben ik nog in Mill te vinden. 

Zie ik jullie straks weer terug in Velp? Ik zie jullie graag!

 

 

Uniek en onderscheidend in fotografie en ontwerp

16. 09. 28
posted by: Marique
Hits: 791

Marieke is in 2001 gestart met haar ontwerpstudio in Grave en is nu een jaar gevestigd aan de Wilhelminastraat 19 in Mill.

Marieke is zowel op de zakelijke markt als de consumentgerichte markt actief en werkt met grote passie aan logo’s, huisstijlen, folders, advertenties, websites, trouw- en geboortekaarten, bruidsreportages, geboortefotografie, portretfotografie... en ga zo maar door: Marieke's werkterrein is breed. Toch herkent ze een rode draad in al deze disciplines: ze wil haar klant leren kennen.

Persoonlijk

Marieke: “Ik luister graag naar de klant, stel vragen en verdiep me in de klant en het product… Zo krijg ik gevoel met de klant en de persoonlijke wensen en vertaal dit naar een verrassend ontwerp. Mij gaat het om momenten vangen, emoties vastleggen. Iets creëren dat heel dicht bij de klant staat. Alleen dan haal ik het beste uit mezelf maar ook uit de opdracht.” Haar passie zie je terug in al haar producten, steeds met een scherp oog voor detail. Niet voor niets herkennen veel mensen Marieke's stijl: kleurrijk, soms gedurfd, persoonlijk, maar niet standaard.

Bruidsreportage

“Ik ben van mening dat een geslaagde bruidsreportage alle hoogtepunten van de dag moet hebben, en dat zijn er nogal wat. De dag begint al voor het aankleden van de bruid, maar indien mogelijk ook van de bruidegom, het ophalen van de bruid, die blik als men elkaar voor het eerst ziet, de ceremonie, het aansnijden van de taart en natuurlijk een unieke reportage waarin we foto’s maken van het bruidspaar samen op een bijzondere locatie.” 

Meer

Maar wat voor een bruidsreportage geldt, geldt ook voor die love-shoot, gezinsshoot of new born shoot. Marieke maakt foto's van alle onvergetelijke momenten in het leven. Zo mooi en puur als het maar kan zijn.

Totaalpakket

Het unieke van Marique, de ontwerpstudio is de combinatie van fotografie en ontwerp. Hierdoor kan ze voor bijvoorbeeld een trouwdag een trouwkaart ontwerp maken en deze stijl doorvoeren op bijvoorbeeld een receptieboek, ceremonieboekjes en trouwalbum.

Samenwerking

Ontwerpen is één ding, maar een brochure of een website moet ook worden gevuld. Marieke werkt samen met verschillende tekstschrijvers en webbouwers. Met haar inzet, de visie en wensen van de klant en de samenwerking met deze kanjers wordt het project compleet opgeleverd en blijft de klant altijd betrokken bij het proces en eindresultaat.

Groot formaat prints en inlijstwerk

Een mooie foto van het gezin of die ene foto van een bijzondere reis mag natuurlijk gezien worden. Daar is men trots op. Marieke verzorgd inlijstwerk op elk gewenst formaat. Ook grootformaat afdrukken op bijvoorbeeld plexiglas, alu-dibond of canvas kan ze verzorgen. Marieke stelt hoge eisen aan de kwaliteit die elke foto verdiend.

Nieuwsgierig geworden?

Kom gerust eens langs bij ‘Marique, de Ontwerpstudio’ aan de Wilhelminastraat 19 in Mill of bel 06 - 30 70 80 78 

Terugblik op een geslaagde opening

15. 10. 22
posted by: Marique
Hits: 299

2 oktober opende Marique, de ontwerpstudio officieel haar deuren.

We kijken terug op deze druk bezochte dag door middel van deze video.

Marique, De Ontwerpstudio opent haar deuren in Mill

15. 09. 22
posted by: Marique
Hits: 634

MILL – Fotograaf en ontwerpster Marieke Janssen opent op 2 oktober haar foto- en ontwerpstudio aan de Wilhelminastraat 19 in Mill. Het is voor haar een droom die uitkomt, als jong meisje fantaseerde ze al over een eigen studio. Nu is het zover. Inwoners van Mill en omgeving zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Als klein meisje liep ze al met een schetsboek onder haar arm. Altijd tekenen en ontwerpen. “Ik hoefde geen beroepskeuzetest te doen na mijn middelbare school, ik ging natuurlijk naar het Grafisch Lyceum. Dagelijks moest ik 2,5 uur reizen om vanuit Grave in Eindhoven te komen maar ik wilde geen moment missen. Al mijn energie stak ik in mijn droom om ontwerper te worden.”

Haar fanatisme werd uiteindelijk beloond met een diploma. Sinds haar opleiding maakt Marieke met veel passie ontwerpen voor huisstijlen, websites maar ook voor geboortekaarten en wenskaarten. In 2001 wordt haar eigen bedrijf ‘Marique, De Ontwerpstudio’ geboren. Wat vindt ze zo leuk aan het beroep van ontwerpster en fotograaf? “Het contact met mensen en ze uiteindelijk blij maken met een mooi eindresultaat, daar krijg ik energie van.”

Het is niet alleen bij ontwerpen gebleven. Marieke wist nog een passie eigen te maken. “Voor mijn creaties wilde ik het liefste eigen beeld gebruiken, daarom ben ik in 2005 gestart met professionele fotografie.” Dat brengt haar passies vormgeving & fotografie nu samen in één bedrijf: ‘Marique, de Ontwerpstudio’.

De Fotovilla
Het bedrijf zit aan Wilhelminastraat 19 in Mill, ook wel bekend als de Fotovilla. Hoe ben je op deze plek terechtgekomen? “Puur toeval. Mijn schoonouders kwamen namelijk bij de Fotovilla voor pasfoto’s. Marieke vertelde dat ze op zoek was naar iemand die haar fotostudio ‘Foto Marieke’ over wilde nemen. De studio viel lastig te combineren met hun succesvolle Fotovilla en de onderwaterfotografie. Mijn schoonouders maakten er meteen werk van en gaven Marieke en Maykel de tip om mij eens te bellen. Zo is het balletje gaan rollen.”

Dat betekent dus dat ‘Marique, de Ontwerpstudio’ de werkzaamheden van ‘Foto Marieke’ overneemt. “’Foto Marieke’ is voor veel mensen een bekend adres. Ik ga haar diensten overnemen, aan de kwaliteit verandert niets. Het aanbod is simpelweg uitgebreid nu ik het over heb genomen. De Fotovilla met de onderwaterfotografie blijft gewoon zelfstandig bestaan.”

Alle bestaande diensten blijven dus behouden maar het assortiment is flink uitgebreid met onder andere bruidsfotografie, portretfotografie, kinder- en babyfotografie en het aanbod van persoonlijk ontworpen kaarten, huisstijlen en websites. Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe foto- en ontwerpstudio? Kom gerust eens langs bij ‘Marique, de Ontwerpstudio’!

Opening op 2 oktober
De opening van ‘Marique, de Ontwerpstudio’ is op 2 oktober vanaf 18 uur.

Geslaagde beurs Trouwen en zo in Uden

14. 11. 05
posted by: Marique
Hits: 323

Op 18 en 19 oktober heeft Marique op de beurs Trouwen en zo gestaan in Uden samen met tintels. Het was een geslaagd weekend.  Ben je niet geweest en heb je de beursactie gemist? Niet getreurd!

Neem contact met me op op 06-30708078 en ik zal kijken naar een passende aanbieding.

 

 

filmopnames t.b.v. een huwelijksaanzoek

14. 07. 21
posted by: Marique
Hits: 423

Marieke heeft onlangs haar medewerking verleend aan een bijzonder project, namelijk... een huwelijksaanzoek. In een zeer korte tijd is deze film tot stand gekomen.

en ze zei "JA."

Heinart

14. 05. 08
posted by: Marique
Hits: 359

Mooie foto's mogen van Hein van Houten. Hij zal exposeren van 10 juni tot 1 juli in the Agora Gallery in New York.

12,5 jaar bestaan

14. 05. 08
posted by: Marique
Hits: 348

Deze maand bestaat Marique, de ontwerpstudio alweer 12,5 jaar. Dat betekent 12,5% korting bij een reservering in deze maand. Vermeld bij je aanvraag dat je gebruik wilt maken van deze mooie korting.

Omdat het toch wel een mijlpaal is heeft er onlangs heeft er een mooi artikel gestaan in de Arena lokaal.

 

Touching Norway

14. 04. 03
posted by: Marique
Hits: 1807

Ik heb een fotoalbum gemaakt over Noorwegen. Mijn favoriete vakantieland. Deze 148 pagina's dikke boek is te koop via deze website of via amazon.com

Hieronder kun je een kleine preview zien. Geniet van dit stukje aarde net als ik.